TANÁRAINK

Antal Szilvia

2002 ősze óta lett a Waldorf-iskola az életünk fontos része. Mindhárom gyermekem Waldorf-diák, egyikük már végzett. Kertművelést tanítok, valamint a jelenlegi 6. osztály tanítója vagyok. Végzett Extra Lesson és kertművelés tanár vagyok. Kilépési és feltöltődési pontként sportolok, sőt órákat is tartok.

30/956-0246 antalszilvia8@gmail.com


Antalné Gombos Tünde

Az én mottóm: "KÜLSŐ-BELSŐ, KÜLSŐ-BELSŐ". Gyermekkorom óta a sporttal való kapcsolatom különleges. Némely sportágat versenyszerűen űztem, némelyiket pedig hobbiszinten. Ez a vonzalom a mai napig fennáll, hiszen ma is tanárként, edzőként dolgozom. Az edzésen leggyakrabban elhangzó mondatom: KÜLSŐ-BELSŐ, "KÜLSŐ-BELSŐ", mivel a sízés az élek játéka, a lábfej külső és belső élére utal a mondat. Ez a mottó munkám más területein is meghatározó. A látásmódom, a tapasztalatok, az évek sokat tettek hozzá, hogy meglássam, a sport mellett milyen fontos tényezők játszanak szerepet az egészséges életmódban, és hogy mindenki más, mindenki egyéni, ezért nincs sablon, nincs tuti tanács a külső és belső harmónia eléréséhez.

70/9428-429 agombostunde@gmail.com


Banyó Enikő

2018 óta dolgozom a Waldorfban zenetanárként. A zenéhez és a pedagógiához kötődő érzéseimet Platón gondolataival tudom leginkább kifejezni: " Nem a zenében rejlik-e a leghatásosabb nevelés? Hiszen semmi sem hatol be olyan mélyen a lélekbe, mint a ritmus és a dallam. Valóban a zene mélyén ott rejlik a nevelés. Azért van nagy jelentősége a zenei nevelésnek, mert a zene nem vezet máshoz, mint a szép szeretetéhez."

enikobanyo@gmail.com


Bereczki Anikó

Zenetanár vagyok a kisebbeknél. Náluk találtam meg a harmóniát magammal és a gyerekekkel. Aktív kórusénekesként fontosnak tartom az együtténeklést, ezért az iskola kiskórusát vezetem. Új kihívás számomra, hogy az euritmiaórákat kísérem zongorán, ez új élményeket, új perspektívákat nyitott meg előttem, és a Waldorf-pedagógia megismerésében is sokat segít. Az egész életem, a munkám és a kikapcsolódásom is a zene. A zenetanítást a gyerekekkel közös, alkotó folyamatként értelmezem és művelem.

30/588-0649 bereczki.aniko10@gmail.comBibó Boglárka

Angol-történelem szakos tanárként végeztem Szegeden, majd ezt követően az előző egy évet Amerikában töltöttem. Bár az amerikai kultúra és életmód azonnal magába szippantott, a tanítástól azonban mégsem tudott elszakítani. Hiszem, hogy a Waldorf által nyújtott szabadság a titka a hatékony oktatásnak. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek játszva, érdeklődéssel és élvezettel tanuljanak.

70/567-4040 bibobogii.6@gmail.comBicskei Anna

"Rakj a kevésre kicsinyt és arra is valamicskét, és büszke halomban áll kis idő múlva a kincsed." Sajnos négy nagy gyermekem közül csak az egyiknek volt lehetősége ebbe az iskolába járni. Világéletemben tanítottam, míg 2009-ben rátaláltam arra az iskolára, ahol a fej mellett a szív és a kéz is méltó szerephez jut.

30/5501-340 kanizsa52@gmail.comBurgné Kiss Julianna

Két gyermek édesanyja vagyok. 2016 óta dolgozom ebben az iskolában, jelenleg a kilencedik osztályt kísérem. Végzettségem szerint angoltanár vagyok, a Waldorfban több osztályban is tanítok angolt. Szívesen dolgozom bármelyik korosztállyal. Emellett az iskola épületével és annak környezetével kapcsolatos ügyeket koordinálom. Idén fejezem be a Waldorf-képzést Solymáron.

30/239-5231 kissjulee@gmail.comCsetkovits Csilla

2005-ben a legelső Waldorf-osztály 5.-es osztálytanítójaként kezdtem tevékenységemet ebben az iskolában. A gimnázium kiépülése után a felső tagozaton ragadtam, ahol azóta is tanítom mindkét szakomat: magyart és történelmet. Másodszor vagyok osztálykísérő.

30/995-5037 csilcset@gmail.com


Csókási Katalin Nóra

Rajz-vizuális kultúra-földrajz szakos diplomával és zománcműves szakmával rendelkező művésztanár vagyok. Munkáimmal kiállításokon szerepelek, tudásomat képzéseken, kurzusokon, tanfolyamokon és táborokban szoktam átadni 7-70 éves korosztálynak. Az iskolában 2018 óta tanítok képzőművészetet középtagozaton és 9. évfolyamon, illetve rézművességet 9-10. osztályban. Nem csak tanárként, de waldorfos szülőként is szeretem szabad perceimet ebben a szivárványos iskolában tölteni. Igyekszem elkötelezett lenni a környezetvédelem és az öko-bio életmód mellett. Idén, 2020-ban kezdem a Waldorf képzést Solymáron.


Domonkos Orsolya

Spanyol nyelvet tanítok. Végzős egyetemista koromban találtam rá az akkor még 4 évfolyamos Waldorf Iskolára és a Waldorf pedagógiára. Bekapcsolódtam az iskola munkájába, és amint lehetett, elvégeztem a Waldorf Tanárképzés nyelvtanári szakját. Kicsiket és nagyokat is tanítok. Szerencsésnek tartom magam, hogy kezdő pedagógusként azonnal megtaláltam azt a helyet, ahol azóta is tanítani szeretnék. Azért is szerencsésnek tartom magam, mert mindkét gyermekem, aki azóta született, Waldorf intézményben nevelődhet. Közel egy évig éltem Spanyolországban. Szeretem a spanyol nyelv hangzását, a miliőt, amely körülveszi, a kultúrák sokaságát és a lelkületet, ami hozzátartozik. Szeretem a zenét, az irodalmat, nagy kedvencem az Ojos de Brujo, Lorca, Nicolás Guillén, Márquez, Jorge Bucay…

70/328-2221 orsolya.domonkos@gmail.com


Dudás Emese

2009-ben végeztem el a bothmerképzést. Szeretek gyerekek között lenni, játszani, sokat nevetni velük együtt.

20/554-1464 dudas.emese@gmail.com


Egri Ágnes

Extra Lesson tanárként és osztálykísérőként dolgozom az iskolában, nagyon szívesen foglalkozom kamaszokkal, mert őket lelkesíteni igazi kihívás. Bármibe is kezdek, nem tudom nem teljes erőbedobással csinálni.

20/458-8649 agi.egri@gmail.com


Frank Éva

2018 szeptemberétől dolgozom a Waldorfban általános és középiskolai matematikatanárként. Németországban találkoztam először Waldorf-pedagógiával a gyermekeim révén, nagyon megtetszett, és örülök, hogy most itt taníthatok.

30/491-3713 evafrank2013@gmail.com


Frey Hajnalka

Euritmia-tanárunkkal egy hosszabb interjú olvasható a Kalendáriumban...


Gubányi Eszter

2010 óta dolgozom a szegedi Waldorf-iskolában, ahol az addigi és eddigi tapasztalataimat szeretném kamatoztatni. Jelenleg a második évfolyamon vagyok osztálytanító.

20/415-0255 pulimano@gmail.com


Gyengéné Ruszka Marian

Az elsősök osztálytanítója vagyok; nemcsak nekik, nekem is az első évem kezdődött itt a Waldorfban. Biológia-földrajz szakos tanár vagyok, de most egy régi álmom vált valóra azáltal, hogy ezzel a korosztállyal foglalkozhatok. Számomra nagyon fontos a természettel való összhang, régóta alkalmazok környezetkímélő megoldásokat a mindennapokban. Szeretném ennek fontosságát a gyerekekkel is megláttatni!

gyengeneruszka@gmail.com


Hoyk Zsófia

Szegeden végeztem először biológusként, majd középiskolai spanyoltanárként. 2019 szeptemberétől tanítok spanyolt a Waldorf-gimnáziumban. Azon dolgozom, hogy a gyerekek megállják a helyüket, ha mindennapi kommunikációs helyzetben spanyolul kell boldogulniuk. Ugyanakkor igyekszem megláttatni velük a hispán világ sokszínűségét és megkedveltetni ezt a kultúrát.

30/594-7365 hoyk.zsofia@brc.hu


Kissné Nyári Edit Márta

Mottó: "Az életet csak visszafelé lehet megérteni, de odafele kell élni." /Kierkegaard/

atkeles1@hotmail.com


Kontai Tünde

Az iskola életébe 2013-ban kapcsolódtam be biológia-kémia szakos középiskolai tanárként. A szaktárgyi órák mellett 5. éve kísérem osztályom életének alakulását a gimnáziumban. Az idei tanévben fejezem be a Waldorf-tanárképzést Solymáron. Igazán szerencsés vagyok: a munkám a hobbim...

30/756-6362 kontunde@gmail.com


Kovács Attila

Matematikát, fizikát és drámát tanítok a gimnáziumban. A szakok kombinációjából látszik, hogy megpróbáltam a sokak szerint lehetetlent: hidat verni a humán és a reál tárgyak közé. Szerintem nem lehetetlen, sőt szükséges! Szabadidőmben dolgozok: ismerjetterjesztő szövegeket írok különböző médiumok számára.

30/612-6079 kovapeter@gmail.com


Köszler Zoltán

2002 óta tanítok az iskolában. Abban a szerencsében volt részem, hogy az összes osztályfokozaton (1-13.) szert tehettem tanítási tapasztalatokra. Jelenleg nyolcadikos osztálytanító vagyok. Mottó: "Hatalmas birodalmat szeretnél? Uralkodj magadon!" /Publilius Syrus/

30/483-6542 zkoszler@gmail.com


Krizsán Tímea

2003-ban lettem először osztálytanító az iskolában. 8 év tanítás után, a szabadévben átértékelődött számomra a világ, és az új osztályt még nagyobb örömmel és szeretettel vállaltam. 6 csodálatos évet lehettem velük. Jelenleg a 3. osztály tanítója vagyok.

30/310-2116 timeakrizsan@gmail.com


Maria Elena Arriola Morales

Mexikóban születtem. 2017 februárjától élek a családommal Szegeden. Végzettségem szerint filozófus vagyok, de mindig a spanyol nyelvvel foglalkoztam. 2008 óta tanítok spanyolt, és 2018 óta tanítok az iskolában. A diákok szemszögéből is értem a nyelvtanulást, hiszen nemcsak tanítani szeretek nyelvet, hanem tanulni is. Beszélek angolul, németül és olaszul. Jelenleg a legnagyobb kihívás számomra magyar nyelvtudásom fejlesztése.

elena.arriola@waldorfszeged.hu


Mukics Andrea

2017 szeptembere óta tanítok az iskolában. Jelenleg a negyedikesek osztálytanítója vagyok. Magyar - történelem és dráma szakon végeztem. Tavaly nyáron fejeztem be a Waldorf - tanárképzést. Nagyon szeretek együtt lenni a gyerekekkel, örülni az ő örömüknek. "Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent!" /William Blake/

20/375-5828 mukicsandrea@gmail.com


Nyerges Ágnes

Szegeden szereztem magyar-francia szakos tanári, illetve szakfordítói diplomát. Lányaim születése óta Waldorf-babákat készítek. A babavarrás és a kézimunka iránti szenvedélyem azóta hivatássá vált, kézimunkát tanítok az iskolában, illetve jelenleg a hetedik osztályt kísérem. Nagyon szeretek együtt örülni a gyerekekkel minden egyes elkészült munkának. Öt lányomból hárman az iskolába járnak, a legkisebb még nem, a legnagyobb pedig már nem.

20/2203785 hello@agnesnyerges.com


Pelle-Székely Csilla

„A mosoly a legkisebb távolság két ember között.” 2003 óta vagyok ennek a közösségnek a tagja, voltam napközis, osztálykísérő, tanulószobás, földrajztanár. Jelenleg földrajzot tanítok 7-13. osztályban, szeretek kirándulni, kertészkedni. Két gyermekem van egy 11 éves és egy 22 hónapos.Rákai Orsolya

"Mert a történetek fontosak. Az emberek azt hiszik, hogy a történeteket az emberek alakítják. De igazából pont fordítva van. A történetek a szereplőiktől függetlenül léteznek. Ha az ember ezt tudja, ez a tudás hatalmat ad a kezébe." (Terry Pratchett)

30/308-0153 rakai.orsi@gmail.com


Soós Melinda

Sok éve jelen vagyok az iskola életében, fiaim is ide jártak. Öt éve napközis tanárként dolgozom. A testi-lelki harmónia, tisztaság megteremtésén munkálkodok, úgy a saját, mint a kisgyermekek életében is.

30/353-6896 vsmelinda@gmail.com


Székely Veronika

2005 óta dolgozom az iskolában spanyoltanárként. A hosszú évek során volt lehetőségem szinte minden évfolyamon tanítani. Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán élvezek. Szeretek sportolni, két gyermekemmel gyakran járunk úszni, korcsolyázni.

70/886-3493 szekelyveronik@gmail.com


Tarné Tóthfalussy Zsuzsanna

Kezdetektől jelen vagyok az iskolában alapító szülőként, jó pár éve pedig fejlesztőpedagógusként is. Szabadidőmben felnőttekkel biográfiázom.

30/279-8963 tothfalussyzsuzsa@gmail.com


Vatai Gábor

Történészként végeztem Szegeden és 2011 óta tanítok történelmet a gimnáziumunkban. Nagyon szeretem ezt csinálni, és folyamatosan igyekszem új nézőpontból megközelíteni az évről évre tanított témákat. 2019 óta iskolaképviselő vagyok. Szeretek metálzenére táblarajzolni.

vatai.gabor@waldorfszeged.hu


Virág Tibor

A pedagógia mellett az alkotóművészet a fő érdeklődési területem. 2006 óta tanítok a szegedi Waldorf-iskolában fafaragást és faművességet mint kézműves tanár, emellett ütőhangszer-játékosként és zeneterapeutaként ütőhangszeres foglalkozásokat tartok.

30/905-3477 virtib@gmail.com