TANÁRAINK

Antalné Gombos Tünde  

Az én mottóm: "KÜLSŐ-BELSŐ, KÜLSŐ-BELSŐ". Gyermekkorom óta a sporttal való kapcsolatom különleges. Némely sportágat versenyszerűen űztem, némelyiket pedig hobbiszinten. Ez a vonzalom a mai napig fennáll, hiszen ma is tanárként, edzőként dolgozom. Az edzésen leggyakrabban elhangzó mondatom: KÜLSŐ-BELSŐ, "KÜLSŐ-BELSŐ", mivel a sízés az élek játéka, a lábfej külső és belső élére utal a mondat. Ez a mottó munkám más területein is meghatározó. A látásmódom, a tapasztalatok, az évek sokat tettek hozzá, hogy meglássam, a sport mellett milyen fontos tényezők játszanak szerepet az egészséges életmódban, és hogy mindenki más, mindenki egyéni, ezért nincs sablon, nincs tuti tanács a külső és belső harmónia eléréséhez. 

70/9428-429 agombostunde@gmail.com

Bereczki Anikó    

Zenetanár vagyok a kisebbeknél. Náluk találtam meg a harmóniát magammal és a gyerekekkel. Aktív kórusénekesként fontosnak tartom az együtténeklést, ezért az iskola kiskórusát vezetem. Új kihívás számomra, hogy az euritmiaórákat kísérem zongorán, ez új élményeket, új perspektívákat nyitott meg előttem, és a Waldorf-pedagógia megismerésében is sokat segít. Az egész életem, a munkám és a kikapcsolódásom is a zene. A zenetanítást a gyerekekkel közös, alkotó folyamatként értelmezem és művelem.

30/588-0649 bereczki.aniko10@gmail.com


Bibó Boglárka   

Angol-történelem szakos tanárként végeztem Szegeden, majd ezt követően az előző egy évet Amerikában töltöttem. Bár az amerikai kultúra és életmód azonnal magába szippantott, a tanítástól azonban mégsem tudott elszakítani. Hiszem, hogy a Waldorf által nyújtott szabadság a titka a hatékony oktatásnak. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek játszva, érdeklődéssel és élvezettel tanuljanak. 

70/567-4040 bibo.boglarka@waldorfszeged.hu

Bicskei Anna    

"Rakj a kevésre kicsinyt és arra is valamicskét, és büszke halomban áll kis idő múlva a kincsed." Sajnos négy nagy gyermekem közül csak az egyiknek volt lehetősége ebbe az iskolába járni. Világéletemben tanítottam, míg 2009-ben rátaláltam arra az iskolára, ahol a fej mellett a szív és a kéz is méltó szerephez jut. 

30/5501-340  kanizsa52@gmail.com


Burgné Kiss Julianna 

Két gyermek édesanyja vagyok. 2016 óta dolgozom ebben az iskolában, jelenleg a tizedik osztályt kísérem. Pár évvel ezelőtt elvégeztem a solymári Waldorf képzést, nyelvtanár szakon. Végzettségem szerint angoltanár vagyok, a Waldorfban több osztályban is tanítok angolt. Szívesen dolgozom bármelyik korosztállyal. Emellett az iskola épületével és annak környezetével kapcsolatos ügyeket koordinálom. 

30/239-5231 kissjulee@gmail.com


Cuhorka Kata 

"Mindent mozgat a Nap, a csillag tőle táncol, ha nem mozogsz te is, az egészből hiányzol." Angelus Silesius XVII.sz. - Az 1990-es éveg végén, gyermekeim jóvoltából találkoztam a Waldorf-pedagógiával. 2004-től Waldorf-szülőként, a pedagógián keresztül, egyre közelebb kerültem az antropozófiához, s annak különböző területeihez is. Ennek köszönhetően közgazdászból euritmista, majd pedagógus lettem, s így nagy örömömre, a legcsodálatosabb mozdulat-művészettel, az euritmiával foglalkozhatom nap mint nap, és ezzel segíthetem mostmár Szegeden is az óvodás- és iskolás gyermekek egészséges fejlődését.

euritmiakata@gmail.com 


Csetkovits Csilla        

2005-ben a legelső Waldorf-osztály 5.-es osztálytanítójaként kezdtem tevékenységemet ebben az iskolában. A gimnázium kiépülése után a felső tagozaton ragadtam, ahol azóta is tanítom mindkét szakomat: magyart és történelmet. Másodszor vagyok osztálykísérő.  

30/995-5037 csilcset@gmail.com

Csókási Katalin Nóra          

Rajz-vizuális kultúra-földrajz szakos diplomával és zománcműves szakmával rendelkező művésztanár vagyok. Munkáimmal kiállításokon szerepelek, tudásomat képzéseken, kurzusokon, tanfolyamokon és táborokban szoktam átadni 7-70 éves korosztálynak. Az iskolában 2018 óta tanítok képzőművészetet középtagozaton: 6-7-8. osztályban és 9-10. évfolyamon, illetve a fémművességet is oktatom a 9-10. osztályban. Emellett aki nálunk rajz-vizuális kultúra tantárgyból szeretne érettségizni, azt készítem fel a rajz fakultáción és a 13.-os érettségifelkészítő órákon. Nem csak tanárként, de waldorfos szülőként is szeretem szabad perceimet ebben a szivárványos iskolában tölteni. Fiam 2019-ben, lányom pedig 2022-ben kezdte itt az 1. osztályt. Amennyire sikerül, igyekszem elkötelezett lenni a környezetvédelem és az öko-bio életmód mellett. 2020 őszén kezdtem a Waldorf képzést, kézműves szaktanárnak tanulok.

20/430-0707  csokasi.katalin@waldorfszeged.hu

Dudás Emese           

 2009-ben végeztem el a bothmerképzést. Szeretek gyerekek között lenni, játszani, sokat nevetni velük együtt. 

20/554-1464 dudas.emese@gmail.com

Egri Ágnes             

Extra Lesson tanárként dolgozom az iskolában, így minden korosztállyal kapcsolatban vagyok elsőtől 13. osztályig. Különösen szívesen foglalkozom kamaszokkal, mert őket lelkesíteni és segíteni az önmagukra találásban igazi kihívás. A Waldorf-iskolában megszerzett tapasztalataimnak köszönhetően egyre tudatosabban és mélyebben fordulok az antropozófia felé is, meglátásaimat, felismeréseimet igyekszem a közösség hasznára fordítani. A szegedi iskolai munkám mellett részt veszek Budapesten az Extra lesson tanárok képzésében is. Bármibe is kezdek, nem tudom nem teljes erőbedobással csinálni.

20/458-8649  agi.egri@gmail.com

Farkas Ildikó           

A világ kitágul, ha sokféleségét kutatjuk. Ezért igyekeztem, és igyekszem ma is, nyitottnak maradni. Hiszem, hogy az új kihívások, minden tapasztalás, minden új megszerzett tudás, minden új élmény hozzásegít bennünket, hogy több örömöt leljünk önmagunkban, a többi emberben, az egész életben.

Egy optimista ember vagyok. A jót keresem másokban és bízom benne, hogy így a legjobbat hozom ki magamból is.

70/252-8050  farkas.ildiko.zenta@gmail.com

Feje Ágnes            

Magyar-történelem szakos tanár vagyok. Az iskolával előbb szülőként kerültem kapcsolatba, 2020 szeptemberétől tanítok a gimnáziumban.

fejeagi@gmail.com

Frey Hajnalka                 

Euritmia-tanárunkkal egy hosszabb interjú olvasható a Kalendáriumban...  

Gubányi Eszter     

2010 óta tanítok a szegedi Waldorf iskolában, ahol az eddigi tapasztalataimat szeretném kamatoztatni osztálytanítóként. Az első osztállyal nyolcadikig kísértük egymást, a jelenlegivel 2019-ben kezdtük a nagy kalandot. "...hogy egyszer egy fa-sorsot megélhess, dobj köré belső teret: bensőd teréből! És nagyon vigyázz rá: nem határos sehol. Valódi fává csak lemondásod részeként lehet." R. M. Rilke

20/415-0255  pulimano@gmail.com

Gyengéné Ruszka Marian    

Biológia-földrajz szakos tanárként  vagyok a negyedikesek osztálytanítója, de most egy régi álmom vált valóra azáltal, hogy ezzel a korosztállyal foglalkozhatok. Számomra nagyon fontos a természettel való összhang, régóta alkalmazok környezetkímélő megoldásokat a mindennapokban. Szeretném ennek fontosságát a gyerekekkel is megláttatni! 

20/269-7697  gyengeneruszka@gmail.com 

Hoyk Zsófia                     

Szegeden végeztem először biológusként, majd középiskolai spanyoltanárként. 2019 szeptemberétől tanítok spanyolt a Waldorf-gimnáziumban. Azon dolgozom, hogy a gyerekek megállják a helyüket, ha mindennapi kommunikációs helyzetben spanyolul kell boldogulniuk. Ugyanakkor igyekszem megláttatni velük a hispán világ sokszínűségét és megkedveltetni ezt a kultúrát. 

30/594-7365 hoyk.zsofia@brc.hu

Kontai Tünde  

Az iskola életébe 2013-ban kapcsolódtam be biológia-kémia szakos középiskolai tanárként. Jelenleg a tizenegyedik osztály életének alakulását követem osztálykísérőként. Igazán szerencsés vagyok: a munkám a hobbim...  

30/756-6362 kontunde@gmail.com

Kovács Attila    

Matematikát, fizikát és drámát tanítok a gimnáziumban 2007 óta. A szakok kombinációjából látszik, hogy megpróbáltam a sokak szerint lehetetlent: hidat verni a humán és a reál tárgyak közé. Szerintem ez nem lehetetlen, sőt szükséges! Szabadidőmben ismerjetterjesztő szövegeket írok különböző médiumok számára, és ha tehetem, akkor a hegyeket járom.  

30/612-6079  kovapeter@gmail.com

Köszler Zoltán      

2002 óta tanítok az iskolában. Abban a szerencsében volt részem, hogy az összes osztályfokozaton (1-13.) szert tehettem tanítási tapasztalatokra. Jelenleg másodikos osztálytanító vagyok. Mottó: "Hatalmas birodalmat szeretnél? Uralkodj magadon!" /Publilius Syrus/ 

30/483-6542  zkoszler@gmail.com

Krizsán Tímea         

2003-ban lettem először osztálytanító az iskolában. 8 év tanítás után, a szabadévben átértékelődött számomra a világ, és az új osztályt még nagyobb örömmel és szeretettel vállaltam. 6 csodálatos évet lehettem velük. Jelenleg a 6. osztály tanítója vagyok.  

30/310-2116 timeakrizsan@gmail.com

Lőrincz Zsuzsanna

2002 óta tanítok osztálytanítóként ebben az iskolában, jelenleg a nyolcadik osztály útját kísérem. Biológusként végeztem, ám már fiatalon azt éreztem, hogy a gyermeki lélekkel szeretnék foglalkozni, örülni az örömüknek, együtt gondolkodni velük a körülöttük lévő és bennük formálódó világon, tanítani őket. Szerencsésnek érzem magam, hogy két gyermekem is ebben az intézményben tanult, teljességgel megélhették a gyermekkort, majd érhettek fiatal felnőtté.

20/459-5590 lorinczz77@gmail.com

Maria Elena Arriola Morales 

Mexikóban születtem. 2017 februárjától élek a családommal Szegeden. Végzettségem szerint filozófus vagyok, de mindig a spanyol nyelvvel foglalkoztam. 2008 óta tanítok spanyolt, és 2018 óta tanítok az iskolában. A diákok szemszögéből is értem a nyelvtanulást, hiszen nemcsak tanítani szeretek nyelvet, hanem tanulni is. Beszélek angolul, németül és olaszul. Jelenleg a legnagyobb kihívás számomra magyar nyelvtudásom fejlesztése.  

elena.arriola@waldorfszeged.hu

Mukics Andrea   

2017 szeptembere óta tanítok az iskolában. Jelenleg a hatodikosok osztálytanítója vagyok. Magyar - történelem és dráma szakon végeztem, azóta Waldorf - tanár is vagyok. Nagyon szeretek együtt lenni a gyerekekkel, örülni az ő örömüknek. "Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent!" /William Blake/ 

20/375-5828 mukicsandrea@gmail.com

Nyerges Ágnes     

Szegeden szereztem magyar-francia szakos tanári, illetve szakfordítói diplomát. Lányaim születése óta Waldorf-babákat készítek. A babavarrás és a kézimunka iránti szenvedélyem azóta hivatássá vált, alsó-, közép-, és felsőtagozaton is tanítok kézimunkát. Szeretek együtt örülni a gyerekekkel minden egyes elkészült munkának. A tizedik osztályt kísérem. Öt lányomból hárman az iskolába járnak, két nagylányom már elballagott. 

20/2203785 hello@agnesnyerges.com

Pelle-Székely Csilla   

„A mosoly a legkisebb távolság két ember között.” 2003 óta vagyok ennek a közösségnek a tagja, voltam napközis, osztálykísérő, tanulószobás, földrajztanár. Jelenleg földrajzot tanítok 7-13. osztályban, kertművelést középtagozaton. Szeretek kirándulni, kertészkedni. Két gyermekem van egy 14 és egy 5 éves. 


Székely Veronika           

2005 óta dolgozom az iskolában spanyoltanárként. A hosszú évek során volt lehetőségem szinte minden évfolyamon tanítani. Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit igazán élvezek. Szeretek sportolni, két gyermekemmel gyakran járunk úszni, korcsolyázni.  

70/886-3493 szekelyveronik@gmail.com

Szommer Csilla               

Angol nyelvet tanítok kicsiknek és nagyoknak. Szabadidőmben szeretek táncolni, olvasni, a családommal kirándulni.

szommercs@gmail.com

Tarné Tóthfalussy Zsuzsanna               

Kezdetektől jelen vagyok az iskolában alapító szülőként, jó pár éve pedig fejlesztőpedagógusként is. Szabadidőmben felnőttekkel biográfiázom. 

30/279-8963 tothfalussyzsuzsa@gmail.com

Vatai Gábor

Történészként végeztem Szegeden és 2011 óta tanítok történelmet a gimnáziumunkban. Nagyon szeretem ezt csinálni, és folyamatosan igyekszem új nézőpontból megközelíteni az évről évre tanított témákat. 2019 óta iskolaképviselő vagyok. Szeretek metálzenére táblarajzolni.  2021 óta a nagyobbik fiam révén a szülői szerepekkel is ismerkedek az iskolában. 

vatai.gabor@waldorfszeged.hu