Szülők mondták

„… mert odafigyelnek a gyermekeinkre. Tényleg.”

„… mert a Waldorf-óvodában rend van, rendszer van, szabályok vannak, s ezeket szép szóval be is tartatják. És kitűnően csinálják.”

„… mert a gyermekeket természetes anyagokból készült játékokkal és tárgyakkal veszik körül. És tudod, mi a jó? Hogy észre sem veszed. Tudod, miért? Mert tényleg természetesek. Mint Te.”

„… mert sokat játszanak, sokat rajzolnak, kézműveskednek, és a gyerekek ezt otthon is folytatják, mert ez nekik nem teher, kínos kötelesség, magukról leráznivaló utálatos feladat, hanem öröm. Mint az Élet.”

„… mert ide nem gépek járnak, hanem emberek. Ha nem hiszed, nézz körül jobban.”

„… mert a Waldorf-óvónők nem használnak trágár szavakat, s a gyerekeket is erre nevelik.”

„… mert a szülőknek nagy szerepet kell vállalniuk az óvodai életben. Az óvoda nem csak egy „csomagmegőrző”, ahová délután 4-ig beadod a gyerekedet.”

„… mert a mi óvodánk.”

„… mert itt a gyermek, mint egyén is fontos.”

„… Mert az óvónők itt amellett, hogy nagy szeretettel és teljes figyelemmel fordulnak a gyerekek felé, odafigyelnek az adott életkor sajátosságaira és a gyerekek egyéni adottságaira is.”

„… mert határozottan, de szeretettel terelik a gyerekeket a helyes viselkedési minták felé.”

„… mert a gyerekek itt tényleg sokat játszhatnak, a tárgyi játékok a gyerekek fantáziavilágára épülnek. A berendezés, a játékok mind, mind természetes anyagokból készültek. Az alapvető szempont az óvoda egész életének tervezése, szervezése során a gyerekek testi, lelki és szellemi egészsége.”