Aktuális

Pintér Krisztina: Távoktatás a Waldorf-iskolában

"Pár napja alaposan kizökkentünk a megszokásból. Tantermeink üresen állnak és az ember-ember közötti, gyermek-tanár közötti találkozások tere egy másik világba kényszerül. Meddig mehetünk el? "

Tovább a cikkhez >>>

Nevelők Iskolája 2020.

Tanároknak és szülőknek egyaránt szóló programsorozat a Szegedi Waldorf-iskola szervezésében.

Sajnos a hátralévő három programot el kellett halasztanunk. Az új időpontról a járvány után születik döntés.

W100 vándorkiállítás

Új helyszínre költözött a diákjaink munkáit bemutató vándorkiállítás. A Szentgyörgyi Albert Agórában láthatók a rajzok, festmények és egyéb technikával készült alkotások.

Várunk mindenkit szeretettel, aki eddig nem látta volna a kiállítást! Megtekinthető március 27-ig.

Elsős osztálytanítót keresünk!

Elsős osztálytanítót keresünk a 2020-ban induló első osztályunkba! A szakmai önéletrajzot és a motivációs levelet az alábbi címre kérjük küldeni:

waldorf.szeged@gmail.com

További információ a +36 62 444 190 és a +36 20 215 84 56-os telefonszámokon.

A Carmina Burana főpróbája...

100 éves a Waldorf-pedagógia

2019-ben ünnepeljük az első (stuttgarti) Waldorf-iskola megnyitásának 100. évfordulóját, amely egyúttal az azóta világméretűvé vált Waldorf-mozgalom kezdetét is jelentette. A mi iskolánk is számos rendezvénnyel emlékezik meg az évfordulóról. Az ünnepi év keretében diákjaink részt vettek az ország Waldorf-gimnazistáit összefogó Carmina Burana koncerten, valamint egy vándorkiállításon mutatjuk be diákjaink festményeit, rajzait, kézműves alkotásait.


"Tudatában kell lennünk nagy feladatunknak. Nem lehetünk pusztán pedagógusok, hanem kultúrembereknek kell lennünk a szó legnemesebb, legszebb értelmében. Eleven érdeklődést kell tanúsítanunk minden iránt, ami manapság történik korunkban, máskülönben rossz tanárai leszünk ennek az iskolának. Nem szabad pusztán specifikus feladatainkba elmélyülnünk. Csak akkor leszünk jó tanárok, ha elevenen érdeklődünk minden iránt, ami a világban történik. A világ felé irányuló érdeklődésből kell nyernünk azt a lelkesedést, amire szükségünk van az iskola számára, és saját munkánk elvégzéséhez. Ehhez nagy szellemi rugalmasságra van szükség, továbbá arra, hogy feladatunkat odaadással végezzük. Csak abból teremthetjük meg a ma elérhetőt, ha először is érdeklődéssel fordulunk korunk nagy ínsége, másodszor pedig korunk nagy feladatai felé, melyek közül egyiket sem tudjuk eléggé nagynak elképzelni."


Rudolf Steiner megnyitó beszéd (részlet) Stuttgart, 1919. augusztus 20.

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület

Adószámunk:

18462700-1-06