Adventi elcsendesedés

Az adventi elcsendesedés időpontja 2022. december 2. (péntek) 15-18 óráig. Az esemény szülők számára is nyitott. Az osztályok által szervezett tevékenységekre várunk minden kedves érdeklődőt.

Szolidaritási nyilatkozat

2022.11.17.

>>>

Elsős osztálytanítót keresünk a következő tanévtől!

Iskolánk 2023. szeptemberében induló első osztályához keresünk osztálytanítót. A felelősségteljes pozíció betöltésénél előnyt jelent a waldorf-pedagógiában szerzett tapasztalat. Jelentkezés iskolánk bármely elérhetőségén fényképes önéletrajzzal.

További állásajánlataink >>>


Kalendárium 2021/22

II. félév

Megjelent az iskolaújságunk legújabb, első féléves száma tele érdekes diákrajzokkal, diák-, és tanárcikkekkel. Köszönet az alkotóknak!

"Tudatában kell lennünk nagy feladatunknak. Nem lehetünk pusztán pedagógusok, hanem kultúrembereknek kell lennünk a szó legnemesebb, legszebb értelmében. Eleven érdeklődést kell tanúsítanunk minden iránt, ami manapság történik korunkban, máskülönben rossz tanárai leszünk ennek az iskolának. Nem szabad pusztán specifikus feladatainkba elmélyülnünk. Csak akkor leszünk jó tanárok, ha elevenen érdeklődünk minden iránt, ami a világban történik. A világ felé irányuló érdeklődésből kell nyernünk azt a lelkesedést, amire szükségünk van az iskola számára, és saját munkánk elvégzéséhez. Ehhez nagy szellemi rugalmasságra van szükség, továbbá arra, hogy feladatunkat odaadással végezzük. Csak abból teremthetjük meg a ma elérhetőt, ha először is érdeklődéssel fordulunk korunk nagy ínsége, másodszor pedig korunk nagy feladatai felé, melyek közül egyiket sem tudjuk eléggé nagynak elképzelni."


Rudolf Steiner megnyitó beszéd (részlet) Stuttgart, 1919. augusztus 20.

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület

Adószámunk:

18462700-1-06