Aktuális

100 éves a Waldorf-pedagógia

2019-ben ünnepeljük az első (stuttgarti) Waldorf-iskola megnyitásának 100. évfordulóját, amely egyúttal az azóta világméretűvé vált Waldorf-mozgalom kezdetét is jelentette.


"Tudatában kell lennünk nagy feladatunknak. Nem lehetünk pusztán pedagógusok, hanem kultúrembereknek kell lennünk a szó legnemesebb, legszebb értelmében. Eleven érdeklődést kell tanúsítanunk minden iránt, ami manapság történik korunkban, máskülönben rossz tanárai leszünk ennek az iskolának. Nem szabad pusztán specifikus feladatainkba elmélyülnünk. Csak akkor leszünk jó tanárok, ha elevenen érdeklődünk minden iránt, ami a világban történik. A világ felé irányuló érdeklődésből kell nyernünk azt a lelkesedést, amire szükségünk van az iskola számára, és saját munkánk elvégzéséhez. Ehhez nagy szellemi rugalmasságra van szükség, továbbá arra, hogy feladatunkat odaadással végezzük. Csak abból teremthetjük meg a ma elérhetőt, ha először is érdeklődéssel fordulunk korunk nagy ínsége, másodszor pedig korunk nagy feladatai felé, melyek közül egyiket sem tudjuk eléggé nagynak elképzelni."


Rudolf Steiner megnyitó beszéd (részlet) Stuttgart, 1919. augusztus 20.

NYÍLT NAPOK!

Milyen az élet egy Waldorf-iskolában? Külsős érdeklődők is betekintést kaphatnak az iskolánkban folyó munkába a nyílt napokon.

Óralátogatás az 1-8. osztályokban 2019. november 19. (kedd).

Óralátogatás a 9-12. osztályokban 2019. november 19, 20, 21. (kedd-csüt.)

Azt kérjük a látogatóinktól, hogy érkezzenek reggel fél 8-ra, ekkor lesz egy rövid tájékoztatás, majd az órák után (az általános iskolában 12.30-tól, gimiben 13.15-től) közös beszélgetés a látottakról és a felmerülő kérdésekről.

Helyszín: Szeged, Kolozsvári tér 1-2


Adventi Bazár

Iskolánk egyik legfontosabb eseménye az Adventi Bazár. Idén november 30-án délután tartjuk. A közös adventi készülődésre szeretettel várjuk a "külsős" érdeklődőket is! Ez egy remek alkalom arra, hogy bepillantást kapjanak egy waldorfos ünnep hangulatába.

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület

Adószámunk:

18462700-1-06

Állásajánlat

Informatikatanárt és angoltanárt keresünk!