Szülők iskolája

Az előadássorozat következő eseményei:

Gyuricza László az évkörről, az ünnepek szellemi hátteréről tart előadást április 23-án, 18 órától a Napsugaras Házban.

Május 14-én 17 órai kezdettel Bóna László homeopátiás szakember tart előadást iskolánkban: A mai világból jövő kihívások, szétszórtság, zaklatottság a gyerekek körében...

Május 21-én 17 órától “Nyelvtanítás a Waldorf iskolában 1-13. osztályban” címmel Kiss Julianna angolnyelv-tanár mesél erről a témáról életkoronként részletezve azt.


Egyetemisták írták rólunk

Évek óta tartó szakmai kapcsolatot ápolunk a Szegedi Egyetemmel. Leendő tanárhallgatók vesznek részt rendszeresen a tanóráinkon. A 2023. őszén hozzánk látogatóktól kaptunk egy-egy rövid visszajelzést, és nem tagadjuk, hogy jól esett olvasni a soraikat:

Tovább a cikkhez >>>

"Tudatában kell lennünk nagy feladatunknak. Nem lehetünk pusztán pedagógusok, hanem kultúrembereknek kell lennünk a szó legnemesebb, legszebb értelmében. Eleven érdeklődést kell tanúsítanunk minden iránt, ami manapság történik korunkban, máskülönben rossz tanárai leszünk ennek az iskolának. Nem szabad pusztán specifikus feladatainkba elmélyülnünk. Csak akkor leszünk jó tanárok, ha elevenen érdeklődünk minden iránt, ami a világban történik. A világ felé irányuló érdeklődésből kell nyernünk azt a lelkesedést, amire szükségünk van az iskola számára, és saját munkánk elvégzéséhez. Ehhez nagy szellemi rugalmasságra van szükség, továbbá arra, hogy feladatunkat odaadással végezzük. Csak abból teremthetjük meg a ma elérhetőt, ha először is érdeklődéssel fordulunk korunk nagy ínsége, másodszor pedig korunk nagy feladatai felé, melyek közül egyiket sem tudjuk eléggé nagynak elképzelni."


Rudolf Steiner megnyitó beszéd (részlet) Stuttgart, 1919. augusztus 20.

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület

Adószámunk: 

18462700-1-06