Aktuális

Nevelők Iskolája 2020

Tanároknak és szülőknek egyaránt szóló programsorozat a Szegedi Waldorf-iskola szervezésében.

"A nevelés művészetét folyamatosan tanulni kell, különben abba a hibába esünk, hogy ösztönösen ugyanazokkal a módszerekkel nevelünk, melyekkel minket is neveltek. Ez nem biztos, hogy baj, de jobb a tudatosság."

Részletes program >>>

W100 vándorkiállítás

Új helyszínre költözött a diákjaink munkáit bemutató vándorkiállítás. Szőregen a Tömörkény István Művelődési Házban (Magyar u. 14.) láthatók a rajzok, festmények és egyéb technikával készült alkotások.

Várunk mindenkit szeretettel, aki eddig nem látta volna a kiállítást! Megtekinthető február 27-ig.

Leendő elsősök felvételije

A 2020-ban induló első osztályunkba a felvételi eljárás a következő:

Játszóházak időpontjai: január 18., február 1. és február 29. (Minden alkalommal délelőtt 10-12 óráig. Ezen alkalmak lehetőséget adnak a szülőknek tájékozódni az iskolával kapcsolatos tudnivalókról, miközben a gyerekek külön tanárok felügyelete mellett játszanak, és ismerkednek az iskolai légkörrel. A részvétel nem kötelező, de ajánlott.)

Játékos ismerkedések időpontjai: 2020. március 16-17-18. (Ez maga a felvételi folyamat, ahol a gyerekek személyisége, érettsége mutatkozik meg egy játékos folyamat során. A három időpontból csak az egyiken kell megjelenni, hogy melyiken, erről értesítjük a szülőket.)

A jelentkezési lapok leadási határideje: 2020. február 21. Jelentkezési lap letölthető a honlapunkról >>>
Elsős osztálytanítót keresünk!

Elsős osztálytanítót keresünk a 2020-ban induló első osztályunkba! A szakmai önéletrajzot és a motivációs levelet az alábbi címre kérjük küldeni:

waldorf.szeged@gmail.com

További információ a +36 62 444 190 és a +36 20 215 84 56-os telefonszámokon.

X. Szegedi Magbörze

Iskolánk ad otthont idén is a szokásos magbörzének. A részletes program itt olvasható >>>

A Carmina Burana főpróbája...

100 éves a Waldorf-pedagógia

2019-ben ünnepeljük az első (stuttgarti) Waldorf-iskola megnyitásának 100. évfordulóját, amely egyúttal az azóta világméretűvé vált Waldorf-mozgalom kezdetét is jelentette. A mi iskolánk is számos rendezvénnyel emlékezik meg az évfordulóról. Az ünnepi év keretében diákjaink részt vettek az ország Waldorf-gimnazistáit összefogó Carmina Burana koncerten, valamint egy vándorkiállításon mutatjuk be diákjaink festményeit, rajzait, kézműves alkotásait.


"Tudatában kell lennünk nagy feladatunknak. Nem lehetünk pusztán pedagógusok, hanem kultúrembereknek kell lennünk a szó legnemesebb, legszebb értelmében. Eleven érdeklődést kell tanúsítanunk minden iránt, ami manapság történik korunkban, máskülönben rossz tanárai leszünk ennek az iskolának. Nem szabad pusztán specifikus feladatainkba elmélyülnünk. Csak akkor leszünk jó tanárok, ha elevenen érdeklődünk minden iránt, ami a világban történik. A világ felé irányuló érdeklődésből kell nyernünk azt a lelkesedést, amire szükségünk van az iskola számára, és saját munkánk elvégzéséhez. Ehhez nagy szellemi rugalmasságra van szükség, továbbá arra, hogy feladatunkat odaadással végezzük. Csak abból teremthetjük meg a ma elérhetőt, ha először is érdeklődéssel fordulunk korunk nagy ínsége, másodszor pedig korunk nagy feladatai felé, melyek közül egyiket sem tudjuk eléggé nagynak elképzelni."


Rudolf Steiner megnyitó beszéd (részlet) Stuttgart, 1919. augusztus 20.

Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület

Adószámunk:

18462700-1-06