Szülők iskolája
2023/24.

Szeptemberben elindult a Szülők iskolája pedagógiai, antropozófiai előadásokkal, beszélgetésekkel. 


Rákai Orsolya előadássorozata A harmadik évezred gyerekei címmel öt alkalmat ölel fel:

I. Bevezetés: a 2. évezred felnőttjeinek perspektívája október 6-án 17 órakor
II. Egy divatos megközelítés: a generációelmélet. Veteránok, boomerek, X-, Y-, Z-generációsok és az alfák december 15-én 17 órakor.
III. Az akarati elem problémája kamaszkorban. Depresszió, kilátástalanság, szorongás, identitásproblémák. Figyelem, figyelemhiány, figyeleméhség, figyelemzavar. Az ego és a magára hagyottság közti hintázás mint a kamaszkor alapélménye – hogyan erősítik fel a mai társadalmi tendenciák ezt az ingamozgást? Trauma és traumatizáltság szociális hatásai, felismerése, gyógyítása. Játszmák. A társas kapcsolatok „dominátor” és „partnerségi” módja. Időpont: február 2. péntek 17 óra
IV. Hová is lép ki? A 3. évezred elejének nem túl rózsás jövőképe.  (időpont még egyeztetés alatt)
V. Jelenlegi világunk szembesítése az antropozófia hármas tagozódás-modelljével. (időpont még egyeztetés alatt)

Január 30-án,  kedden 6 órától Dr. Kiss Eszter, antropozófus orvos lesz a vendégünk, a téma a 7-14 éves korosztály életkori sajátosságai.

Február 27-én kedden 5 órától Nyerges Ágnes és Csókási Katalin tartanak beszélgetéssel egybekötött előadást, melynek címe: Akarati és művészeti nevelés a waldorf iskolában, a kézimunka,  képzőművészet és  kézművesség tanítása.

Május 14-én 17 órai kezdettel Bóna László homeopátiás szakember tart előadást iskolánkban a következő témákról: A mai világból jövő kihívásokra milyen válasza lehet egy Waldorf-intézménynek? Valamint a gyerekek szétszórtságáról, zaklatottságáról, ennek hátteréről, és a problémára adható válaszokról fogunk hallani.

A Napsugaras Házban tovább folytatódnak Gyuricza László előadásai az ünnepkörökről: Kozmológiai elmélkedések az év körforgásainak tükrében címmel:


Várunk szeretettel Minden érdeklődőt!