Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Comenius 2012

COMENIUS-PROJEKTÜNK

 

A mai világunk megismerésének elengedhetetlen része, hogy felfedezzük azt az Európát, amelyben ma élünk. Az augusztusban megnyert Comenius pályázat erre ad lehetőséget; a diákjaink nemzetközi színtéren is kipróbálhatják magukat, és megcsillogtathatják a tehetségüket.

A jelenlegi pályázat a "Hope for the Future", azaz a Jövő reménysége címet viseli (honlap: http://hftf.weebly.com/ ), és a célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel az európai állampolgárság lényegét, megmutassa az Unió sokoldalúságában rejlő szépségeket, és felhívja a figyelmet az együttműködés fontosságára. Ennek keretében 2012. szeptember és 2014. május között a résztvevő országok, azaz Olaszország, Portugália, Törökország, Románia és Magyarország egy-egy iskolája szervez majd közös önkéntes akciókat, az egyiket majd itt Szegeden, 2014 márciusában. Ezen kívül időről időre egy-egy delegáció látogat el az öt iskola egyikébe, ahol megismerik az országot, a kultúrát, az iskolát; és egy héten keresztül különböző programokban vesznek részt. A legfontosabb mégis az, hogy megismerik az ottani életet, a befogadó családokat, életre szóló barátságokat kötnek és persze az angolt, a projekt munkanyelvét is gyakorolják.

Iskolánk delegációja október 15-től 21-ig vett részt az első látogatáson, Nagyváradon, ahol az Aurel Lazar Gimnázium életével ismerkedhettünk meg. A részt vevő diákok, illetve a kísérő tanárok bemutatták a szegedi Waldorf iskolát a külföldi kollégáknak, és sok izgalmas programban vettek részt.

 

Az iskolánkat bemutató videót itt láthatjátok:

http://www.youtube.com/watch?v=e-mz8GOANXc

 

Itt pedig az utazáson készült élményekről láthattok néhány fotót:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.606412078506.2054714.33501733&type=1&l=6b2924bf35

 

A készült fotókból kiállítást is rendezünk majd, illetve később egy faliújságon értesülhettek a pályázati program keretében zajló eseményekről. Az elkövetkezendő két évben ránk váró utazásokon kívül egyéb itthoni feladatokat is el kell végeznünk, esszéversenyt hirdetünk majd az európai állampolgárságról, szervezünk önkéntes akciót, és mi készítjük majd el a pályázat munkáját összesítő brosúrát is.

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com