Hibaüzenet

  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).
  • Notice: Undefined variable: rendered_rows include() függvényben (/home/kydjlars/public_html/sites/all/modules/views_slideshow/contrib/views_slideshow_cycle/theme/views-slideshow-cycle-main-frame.tpl.php 15 sor).

Óvodánk és története

Játékkonyha

Óvodánkat 1999. szeptember 1-jén nyitottuk meg Szeged belvárosában. 2007 nyarán költöztünk jelenlegi helyünkre, a Napos út 16. szám alá. Azóta itt, nyugodt, csendes környezetben éljük mindennapjainkat. Vegyes életkorú csoportban neveljük a Waldorf-pedagógiát választó, Szegedről és a szomszédos településekről érkező családok gyermekeit, a családok lehetőségeinek megfelelően vagy csak délelőtt, vagy délutáni altatásos formában is.

Legfőbb célunk az óvodában a nyugodt, érzelmi biztonságot nyújtó, sok szép élményt adó, folyamatos játékot és tevékenységet biztosító élet megszervezése. Az évszakokhoz és a keresztény ünnepkörhöz csoportosított tevékenységekkel igyekszünk még élményszerűbbé tenni a gyerekek óvodás éveit. A Waldorf-óvodákra jellemzően mi is a gyermek személyes ismeretéből – életkoronként változó testi-lelki és szellemi szükségleteinek felismeréséből – kiindulva biztosítjuk a kisgyermekek számára az egészséges fejlődést és az egészséges életmódot.

ÉvszakasztalÓvodánk tágas belső terekkel, jó beosztással rendelkezik. Saját erőnkből és a szülők aktív és rendszeres segítségével törekszünk a belső és külső terek esztétikus megformálására, a Waldorf-pedagógiának megfelelő egyszerű berendezési tárgyak, eszközök, játékok biztosítására. Udvarunk tágas; homokozó, mászódomb, szikla- és virágoskert, és az óvónők és a szülők által fából készített játékelemekkel berendezett terület áll a gyermekek rendelkezésére.

Óvodánk nyitott a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozó családok fogadására; ugyanígy szeretettel és gondoskodással várunk minden, ételallergiával vagy ételérzékenységgel rendelkező gyermeket is. Sajátos nevelési igényű gyermekek fogadására óvodánknak sajnos nincs jogosultsága. Érdemes azonban tudniuk a sajátos nevelési igényű gyermeket, gyermekeket nevelő családoknak, akik a Waldorf-pedagógia iránt is érdeklődnek, hogy későbbi életkorban a szegedi Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tud fogadni sajátos nevelési igényű gyermekeket is.

 

BejáratAz udvarunk kis híddal

A szegedi Waldorf minden korosztály számára elérhető

Linkek

kövess minket a facebookon:

Waldorf Iskola és Egyesület

6725 Szeged Kolozsvári tér 1-2.
Telefon: +36-62-444-190
Mobil.: +36-20-215-8456
E-mail: waldorf.szeged@gmail.com

Waldorf Óvoda

6728 Szeged, Napos út 16.
Mobil: 20/359-0932
E-mailangyalkert99@gmail.com